Po sećanju unapređen recept

img_9430

Nisam očekivao nikakav spektakl, prosto malo lepša večera povodom Dijaninog povratka iz Dablina.

d-i-v

Kad se priprema približila kraju, shvatio sam da je recept izuzetan, pa nažalost imam samo nekoliko slika gotovog jela.

Dakle – u zamrzivaču sam imao zamrznute škampe, koje sam nameravao da ispržim na grilu. Uz malo paškog sira i dobro vino, trebalo je to da bude sasvim solidna večera.

Odmrznuo sam ih (nekoliko sati) i u poslednji momenat odlučio da, po sećanju na neki video, napravim nešto novo.

U kesu za zamrzivač sam stavio maslinovo ulje, tucanu parpiku, sitno seckani beli luk, so (vrlo malo), biber, soja sos, med, bosiljak i mleveni đumbir. Sve odoka, naravno. Ne može da se pogreši (osim sa solju; soja sos je dovoljno slan).

Zatim sam u nju ubacio i škampe, pa sve dobro izmešao. Kesica je poslužila, svaka joj čast.

Bilo je dovoljno tečno da, kad su škampi bili isprženi (oko 4 minuta) ubacim u tiganj prethodno kratko kuvane pirinčane nudle.

One su pokupile ostatke tog fenomenalnog sosa, tako je konačno dobijen spektakularan rezultat.

Ne preterujem, probajte. Mogu da posluže i piletina, teletina, biftek…

Slatkasto – ljuti, škampi su bili sjajni, ali nudle su pobedile. Otimali smo se o svaki zalogaj.

  img_9437

Uz to, pili smo jedno od najboljih vina u poslednje vreme, Montecristo italijanskog Fantinelija.

Carski ugođaj za svečanu priliku.

fantinel-montecristo-paron-mario-bianco

Već je naručila večeru za sledeću epizodu. Ovaj post služi i tome da se setim kako sam je pripremio…

(Posećeno 206 puta, 1 danas posećeno)

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 + = 57